نقلقولی از مقام معظم رهبری در فضای مجازی مبنی بر نهی از ورود محمود احمدینژاد به رقابت انتخابات ریاستجمهوری، معادلات اصولگرایان افراطی را به هم ریخت.
در ماههای گذشته نظرسنجیهایی که نزد تحلیلگران،مصنوعی بهنظر میرسید حاکی از آن بود که احمدینژاد بالاترین رای را در میان نامزدهای اصولگرا دارد. انتشار این نظرسنجیها دل برخی اصولگرایان میانه را نیز خالی کرده بود و بهتدریج به این سمت متمایل میشدند که از بررسی سایر نامزدها دست بردارند و تخممرغهای خود را در سبد احمدینژاد بگذارند.
روش رهبری در برابر نامزدی افراد
مقام معظم رهبری در مقاطع گوناگون به صراحت نشان دادهاند در مشورتهایی که اهالی سیاست با ایشان برای ورودشان به عرصه انتخابات داشتهاند، از اظهارنظر خودداری کردهاند و تلاش اینگونه افراد برای دریافت نوعی”تایید” ناکام مانده است.
احمدینژاد با علم به اینکه رهبر انقلاب در این زمینه اظهارنظر نمیکنند، با رهبر انقلاب دیدار کرد و شاید نتیجهای که از آن گرفت برایش بسیار سنگین و غیرقابلباور بود.
جلوگیری از تکرار فتنه جدید
احمدینژاد بهدنبال چه بود؟ رصد فضای سیاسی نشان میدهد او میخواست انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ دوقطبی شود. این روند عملا به تند شدن فضای سیاسی کشور میانجامید و التهابات روزافزونی را پدیدار میکرد. احمدینژاد گمان میکرد این دوقطبی میتواند اتفاقات سال ۸۸ را بازتولید کند و همه اصولگرایان را به حمایت از خودش وادار سازد.
بیان رهبر انقلاب مبنی بر پرهیز صریح او از پوشیدن لباس نامزدی ریاستجمهوری نشان داد معظمله حتی با کنار گذاشتن روش گذشته خود در پاسخ به نامزدها، مدبرانه از فتنه جدید جلوگیری کردند.
مهر”باطل شد” بر جریان احمدینژاد
اواخر هفته گذشته یک خبرنگار، اسفندیار رحیممشایی را در نقطهای از تهران یافت و از او درباره نامزدی احمدینژاد سوال کرد. مشایی گویا با علم از جلسه احمدینژاد با مقام معظم رهبری، تصریح کرده بود که رییس دولت دهم برنامهای برای سال ۹۶ ندارد. با این حال بقایی، یکی دیگر از اطرافیان احمدینژاد این مصاحبه را کاملا منکر شد! این رفتار دوگانه حکایت از بلبشو در میان یاران احمدینژاد دارد. به عبارت بهتر، اطرافیان او بهشدت علاقمندند رییس سابق خود را به ماندن در عرصه تحریک کنند. ترتیب دادن سفرهای استانی برای احمدینژاد نیز توسط طیف تندروی مدیران سابق دولت دهم با هدف سرپا نگهداشتن رییسشان انجام میشود.
انتقال پیام مقام معظم رهبری، ابتدا در سطح خواص و نخبگان و سپس در فضای عمومی جامعه، پروژه افول یاران احمدینژاد را هم رقم زد.
احمدی نژاد چه خواهد کرد؟
رییس دولتهای نهم و دهم از توصیهای که از رهبر انقلاب شنیده است، قطعا خشنود نیست. این را میتوان از رفتار ۱۰ سالهاش در شهرداری و ریاستجمهوری فهم کرد. اکنون او صدای آخرین میخی که بر حیات سیاسیاش کوبیده شده، شنیده است. اما آیا باز هم رفتارهای گذشته خود را تکرار خواهد کرد و به بنیصدر دوم تبدیل خواهد شد، یا گوشهای دنج در دانشکده پیدا خواهد کرد و به مطالعه بیسروصدای پایاننامههای دانشجویان که هر از گاهی به او سپرده می شود،خواهد پرداخت؟
منبع: خبرآنلاین