۹ معدن ناایمن در مازندران به مراجع قضایی معرفی شدند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران از معرفی ۹ معدن ناایمن به دستگاه قضایی برای صدور حکم تعطیلی خبر داد و گفت: نظارت بر ایمنی معادن استان امسال با شدت بیشتری دنبال می‌شود.

به گزارش ونگ وا، علی باقری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، پیش از ظهر دوشنبه در جلسه کمیته ایمنی معادن استان که در معدن زغالسنگ کیاسر برگزار شد، اظهار کرد: برای صیانت از نیروی کار و اجرای مفاد فصل چهارم قانون کار، بازرسی از معادن استان در سال جاری با شدت و گستردگی بیشتری دنبال شده است.

وی با اشاره به ماهیت پرمخاطره فعالیت‌های معدنی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۱۲ مورد بازرسی تخصصی از معادن انجام شده که نسبت به ۱۰۶ مورد در سال گذشته، رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.

باقری ادامه داد: همچنین ۵۶ بازدید کارشناسی مشترک از معادن زغال‌سنگ توسط گروه‌های ویژه بازرسی متشکل از اداره کل تعاون، سازمان نظام مهندسی معدن و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی صورت گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: بر اساس تبصره ماده ۱۰۵ قانون کار، ۹ معدن ناایمن استان پس از تشخیص بازرس کار، به مراجع قضایی برای صدور دستور تعطیلی معرفی شده‌اند.

وی با اشاره به شناسایی حدود ۵۰ حفریه غیرمجاز در سطح استان افزود: این حفریات که توسط پیمانکاران غیرمجاز و به صورت ناایمن ایجاد شده بود، به دستگاه‌های متولی برای پیگیری و اقدام گزارش شده است.

باقری از دعوت رئیس کمیسیون کارگری مجلس شورای اسلامی به یکی از جلسات کارگروه خبر داد و گفت: این اقدام برای بررسی مشکلات ایمنی معادن و استفاده از ظرفیت‌های قانونی مجلس انجام شده است.

وی همچنین به اجرای مانور میدانی در مهرماه سال جاری اشاره کرد و افزود: در این مانور، بازرسی جامعی از معدن سنگ درکا در آمل با حضور مدیران استانی انجام شد که هدف آن ارتقای سطح ایمنی کارگاه‌های پرخطر و افزایش آگاهی عمومی بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به تشکیل کارگروه کشوری ایمنی معادن در فضای مجازی تصریح کرد: این کارگروه با هدف ارتقای فرهنگ ایمنی و تبادل تجربیات بین استان‌ها فعال است و نمایندگان مازندران در آن مشارکت دارند.

اعلام وضعیت معادن ناایمن

سمانه نوری، مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز گفت: در سال جاری مکاتبات متعددی با نهادهای مختلف از جمله دادستانی استان، اداره کل صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های ذیربط درباره وضعیت معادن ناایمن، پیمانکاران فاقد صلاحیت و معادن فاقد مجوز انجام شده است.

وی افزود: کارگروه تخصصی ایمنی معادن استان با حضور نمایندگان دستگاه‌های متولی و تعدادی از بهره‌برداران معادن زغال‌سنگ تشکیل شده و تاکنون چهار جلسه تخصصی برگزار کرده است.