مازندران؛ پیش‌ به سوی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام

 طرح جمع آوری فاضلاب شهر جویبار که بنا به گفته مسوولان آب و فاضلاب مازندران حدود ۲ دهه ردیف اعتبار آن بسته و این امر موجب توقف و ایست کامل طرح شده بود، اکنون با پیگیری های انجام شده و توجه ویژه دولت چهاردهم در تکمیل طرح های نیمه تمام در سطح کشور ردیف اعتباری در بودجه سال ۱۴۰۵ برای آن دیده شده است.

به گزارش ایرنا، ۲ هزار و ۷۰۰ طرح نیمه تمام در شهرهای مختلف مازندران آماری است که در ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم از آن سخن به میان آمد و همسو با سیاست های کلان و راهبردی دولت ‌اتمام هر یک از این طرح ها در اولویت فعالیت مسوولان ارشد استان و شهرستان ها قرار گرفت.

این طرح‌ها که در همه شهرهای مازندران موجود است در بخش های مختلف، زیرساختی، خدماتی درمانی و پسماند را شامل می شود.

مدیران ارشد استان در دولت چهاردهم در بدو ورود خود در عرصه مدیریتی گره گشایی از مشکلات پیش روی این طرح ها را از جمله برنامه های راهبردی خود برشمردند.

در راستای تاکیدات دولت چهاردهم، استاندار مازندران نیز اولویت کاری خود و فرمانداران شهرستان ها را تکمیل طرح های نیمه تمام با درصد پیشرفت فیزیکی بیشتر در اولویت قرار گرفت تا بتواند با رای زنی های ملی زمینه جذب اعتبار برای تکمیل و افتتاح آنها را فراهم کند.

از ۵۸ شهر مازندران، عملیات اجرایی طرح فاضلاب در ۱۸ شهر درحال پیگیری است که این شهرها شامل ساری، بابل، بابلسر، جویبار، نوشهر، چالوس، آمل، قائمشهر، محمودآباد، تنکابن، رامسر، بهشهر، نکا و گلوگاه است.

مطالعات لازم برای عملیاتی کردن طرح های فاضلاب در تعدادی از شهرهای استان از سال ۱۳۶۹ آغاز و عملیات اجرایی آن نیز از سال ۱۳۷۴ در شهرهای جویبار، ساری، بابل، بابلسر، نوشهر و چالوس آغاز شده است اما با گذشت حدود سه دهه از آغاز عملیات اجرایی در این شهرها، در حال حاضر ۶.۱۷ درصد از جمعیت شهری و ۱۲ درصد جمعیت کل استان زیرپوشش طرح‌های جمع آوری و تصفیه فاضلاب هستند.

این میزان در مقایسه با میانگین کشوری که حدود ۵۳ درصد است، از اختلاف قابل توجهی برخوردار است. در حال حاضر در برخی شهر مازندران از جمله ساری، بابل، بابلسر، نوشهر و چالوس و جویبار و چهار شهرک، سامانه جمع آوری و تصفیه فاضلاب درحال بهره برداری است که در هر یک از این شهرها جمعیتی کمتر از ۴۰ درصد را زیر پوشش طرح فاضلاب دارند.

مازندران؛ پیش‌ به سوی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام

پایان حدود ۲ دهه رکود اجرای طرح فاضلاب جویبار

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مازندران با اشاره به سابقهاجرای طرح فاضلاب جویبار گفت که عملیات اجرایی این طرح در سال ۱۳۷۱ آغاز شد، اما حدود ۱۸ سال ردیف اعتباری آن بسته شده بود و عملاً پروژه متوقف مانده بود.

بهزاد برارزاده افزود : به دلیل دغدغه‌های جدی بهداشتی و مشکلات ناشی از بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی، اجرای این طرح همواره یکی از مطالبات اصلی مردم جویبار بوده است؛ به‌گونه‌ای که در برخی مناطق، شرایط زندگی برای شهروندان دشوار شده بود.

وی با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده گفت:در سال ۱۴۰۳ این موضوع به‌صورت جدی از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این حوزه انتخابیه مطرح شد و پس از آن مکاتبات متعددی با وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه انجام گرفت که نتیجه‌بخش بود.

انتخاب پیمانکار اجرای طرح سال آینده

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران ادامه داد:با فعال شدن دوباره ردیف اعتباری، هم اجرای شبکه فاضلاب و هم ساخت تصفیه‌خانه در دستور کار قرار گرفت و این نوید را به مردم جویبار می‌دهیم که ان‌شاءالله در سال ۱۴۰۵ پیمانکار پروژه انتخاب خواهد شد.

وی گفت: در حال حاضر ظرفیت جمع‌آوری فاضلاب جویبار حدود ۳ هزار و ۸۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز است، اما به دلیل مطالبه‌گری مردم و شرایط خاص زمین‌شناسی شهر، نیاز به افزایش ظرفیت وجود داشت که برای همین منظور، توسعه پروژه با افزایش حدود هزار و ۱۵۰ مترمکعبی پیش‌بینی شده است.

برارزاده ادامه داد:در سال‌های گذشته به دلیل نبود ردیف اعتباری، امکان اجرای کامل این توسعه وجود نداشت، اما اکنون این مانع برطرف شده است.

مدیرعامل آبفای مازندران با اشاره به اقدامات انجام‌شده در مناطق پیرامونی گفت:علاوه بر شهر جویبار، در روستای شورکا نیز بخش قابل‌توجهی از عملیات اجرا شده و باقیمانده کار نیز در همین چارچوب تکمیل خواهد شد.

مازندران؛ پیش‌ به سوی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام

تخصیص ردیف بودجه اعتباری در بودجه سال ۱۴۰۵

نماینده مردم قائمشهر، ‌سوادکوه، سوادکوه شمالی، ‌جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی از پایان توقف اجرای طرح فاضلاب شهر جویبار خبر داد و گفت که در بودجه سال ۱۴۰۵ اعتبار ۷۰۸ میلیارد تومانی از محل ماده ۲۳ و تخصیص این اعتبار در مدت پنج سال متوالی در نظر گرفته شده است.

عمران عباسی افزود: براساس این بودجه تعبیه شده طی هر سال اعتبار ملی به میزان ۱۴۱ میلیارد تومان برای اجرای این طرح تزریق خواهد شد.

وی ادامه داد:‌مازندران در اجرای طرح فاضلاب شهری سهم بری کم نسبت به دیگر استان های کشور دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد : ۱۰ درصد آب پنج شهرستان این حوزه انتخابیه از چشمه سارها تامین می شود و مابقی از سفره های زمینی تامین آب صورت می گیرد.

وی ادامه داد :‌تاکنون طرح فاضلاب شهری در این پنج شهرستان به ثمر نرسیده است با توجه به ضروت اجرای این امر برای تامین اقدامات بهداشتی احساس می شود.

به گفته عباسی، با اقدام خوب دولت چهاردهم و تخصیص ردیف اعتباری در بوجه سال ۱۴۰۵ برای فاضلاب شهر جویبار امیدواریم این طرح بعد از سالها وقفه به گردونه اجرا برگردد.