به گزارش ایسنا، توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت ۵ G در طول چند سال اخیر یکی از مواردی است که موجب شده است میان شرکتها و اپراتورهای مخابراتی رقابت تنگاتنگی ایجاد شود و کشورهای بسیاری نیز درصدد برقراری و راهاندازی شبکه اینترنت پرسرعت ۵ G و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای آن باشند. اما یکی از مسائلی که همواره مورد بحث و بررسی از سوی شبکه نسل پنجم اینترنت ۵ G قرار گرفته است، امنیت این نسل جدید از شبکه اینترنتی است که آیا واقعا برای سلامت انسان، حیوانات و محیط زیست بیخطر است یا خیر.
از آنجایی که اخبار و گزارشهای متعددی درخصوص تهدیدات احتمالی توسعه و برقراری شبکه ۵G بر روی سلامت انسان و همچنین محیط زیست منتشر شده است، بسیاری از شهروندان سوئیسی در اعتراض به تلاش دولت این کشور برای توسعه و راه اندازی شبکه نسل پنجم اینترنت همراه تظاهرات کرده و از مقامات و مسئولان مربوطه در سوئیس درخواست کردند که با همکاری سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا جلوی توسعه زودهنگام آن را بگیرند و تنها در صورتی که احتمال تهدیدات و خطرات شبکه ۵G بر سلامتی انسان به صفر رسید و بیخطر بودن آن اثبات شد، مجوز توسعه شبکه ۵G را صادر کنند.
بر اساس گزارش یاهونیوز، در طول یک سال اخیر گزارشهای متعددی از سوی جامعه بین المللی و دانشمندان فعال در حوزه فناوری منتشر شده است که با تشریح دقیق جزئیات، به بررسی معایب و مضرات راه اندازی نسل پنجم اینترنت همراه پرداختهاند.
دانشمندان با انتشار این گزارشها از تمامی دولتهای جهان درخواست و تقاضا کردهاند که هرچه سریعتر اقدامات لازم به منظور جلوگیری از توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵ G را انجام دهند چراکه این شبکه مخابراتی و اینترنتی خطرات و تهدیدات جدی برای سلامتی شهروندان کشورهای مختلف ایجاد خواهد کرد.
در این گزارش آنها خاطرنشان کرده بودند که تکنولوژی ۵ G از بخشی از طیف رادیویی به نام امواج میلیمتری استفاده میکند که این امواج ویژگیهای منحصربفردی دارند که یکی از آنها فرکانس بالای آنهاست.
از خطرات و تهدیداتی که این امواج برای سلامتی انسان، حیوان و محیط زیست ایجاد میکند، میتوان به افزایش رشد و تکثیر سلولی، افزایش احتمال ابتلا به سرطان، اختلالات ژنتیکی، تغییرات منفی در سیستم تولیدمثل، اختلال در یادگیری و مشکلات ذهنی، اختلالات عصبی و مغزی و تاثیرات منفی بر محیط زیست اشاره کرد.
در این گزارش جامع بالغ بر ۱۸۰ نفر از دانشمندان از بیش از ۳۵ کشور جهان این اطلاعات را تایید کرده و ۲۳۰ نفر از دانشمندان و محققان ارشد تحقیقاتی در بهترین دانشگاههای جهان نیز از جامعه بینالمللی درخواست کردهاند که در توسعه این فناوری تجدیدنظر کرده و در صورت لزوم، برخی از فناوریهای بکاررفته در آن را تغییر داده و یا اصلاح کنند.
با اینکه در گزارشهای دیگری که در واکنش به نگرانیهای مذکور منتشر شد، احتمال خطرات مستقیم شبکه ۵G بر سلامتی انسان رد و تکذیب شد، اما همچنان بسیاری از کارشناسان و متخصصان در حوزههای مختلف علی الخصوص پزشکی، بر این باورند که دولتهای مختلف و شرکتهای مخابراتی به علت سودآوری بسیار بالایی که توسعه فناوری مذکور و به تبع آن سایر فناوریهای مربوطه همچون صنعت خودروهای خودران و هوشمند و خانه هوشمند برای آنها به ارمغان میآورد، سکوت کرده و علاوه بر مخالفت نکردن با توسعه و راهاندازی شبکه ۵G، جلوی توسعه آن را نیز نخواهند گرفت.
کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و … با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه ۵ G هستند و در این زمینه فعالیتهای گستردهای را انجام دادهاند.
بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله سوئیس با عقد قراردادهای جدیدی با بزرگترین شرکتهای مخابراتی فعال در جهان همچون هواوی، نوکیا و اریکسون سعی دارند زیرساختهای لازم برای برقراری زودهنگام شبکه نسل پنجم اینترنت همراه ۵G را توسعه دهند تا کاربران و مشترکان بتوانند از خدمات اینترنت پرسرعت و سایر قابلیتهای جدید آن بهرهمند شوند.
بسیاری از بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال جی، اسپرینت و … به شدت در حال رقابت برای راهاندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵ G هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵ G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.