به گزارشونگ وا به نقل از  روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری مازندران، دلاور بزرگ نیا اظهار داشت:باغ گیاه‌شناسی نوشهر می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری مازندران تبدیل شود وحضور در ان با ارامش و نشاط توام  باشد.

وی افزود: این مجموعه زیبا در سال 1386 به دلیل اهمیت طبیعی و علمی، به عنوان یک اثر طبیعی در سازمان میراث فرهنگی به شماره 17795 به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری مازندران گفت : باغ اکولوژی نوشهر که از قدیمی‌ترین باغ های گیاه‌شناسی کشور محسوب می‌شود به عنوان باغ گیاه شناسی برای ناحیه رویشی هیرکانی انتخاب شده است.

بزرگ نیا تصریح کرد: این باغ در راستای دو هدف اصلی باغ‌های گیاه شناسی در سراسر دنیا یعنی آموزش به تمامی اقشار مردم و نگهداری از گونه‌های نادر و در حال انقراض، فعالیت می کند.

صدور کارت مخصوص برای بازدید از باغ اکولوژی

شهردار نوشهر این هفته  از گشوده شدن باغ اکولوژی پس از گذشت یک قرن برای بازدید به روی شهروندان خبرداد .

فرهاد شیخ‌الاسلامی بابیان اینکه توافق‌های لازم با مدیریت باغ اکولوژی، سازمان تحقیقات کشاورزی استان و کشور صورت گرفته است، اظهار داشت: طبق این توافق، در باغ اکولوژی نوشهر با رعایت همه جوانب و شرایط برای بازدید علاقه‌مندان گشوده می‌شود.

شیخ‌الاسلامی یادآور شد: برای بازدید علاقه‌مندان کارت‌های مخصوصی تدارک می‌شود و شهروندان و هم استانی‌ها می‌توانند با پرداخت مبلغ اندک، نسبت به تهیه آن اقدام کنند.

وی بیان کرد: طبق توافق صورت گرفته، باغ اکولوژی نوشهر روزهای زوج شنبه، دوشنبه و چهارشنبه در شیفت‌های مختلف برای آقایان و بانوان و در بقیه روزهای هفته برای خانواده‌ها و بازدید از این باغ‌موزه گشوده می‌شود.

باغ اكولوژي نوشهر كه از قديمي ترين باغ هاي گياه شناسي كشور محسوب مي­شود به عنوان باغ گياه شناسي براي ناحيه رويشي هيركاني انتخاب شده است. اين باغ در راستاي دو هدف اصلي باغهاي گياه شناسي در سراسر دنيا يعني آموزش به تمامي اقشار مردم و نگهداري از گونه هاي نادر و در حال انقراض، فعاليت مي كند. در سال 1386 به دليل اهميت بالاي مجموعه حاضر، به عنوان يك اثر طبيعي در سازمان ميراث فرهنگي به شماره 17795 به ثبت رسيد.
دراين باغ 35 هکتاري حدود 650 گونه متنوع شامل450 گونه درخت و درختچه (260 گونه درختي، 170 گونه درختچه،20  گونه بوته)، حدود 90 گونه پيازي و 100 گونه علفي، کاکتوس و گوشتي و چند ساله کاشته شده است، تنها پايه بلوط چوب پنبه در ايران، قديمي ترين پايه هاي دارتالاب و ژينكو دركشور، 25 گونه كاج، حدود 30 گونه اكاليپتوس و ده ها گونه صنعتي و مهم از سراسر جهان در کنار گونه هاي بومي کشور اين باغ را به يکي از زيبا ترين باغ هاي گياه شناسي تبديل کرده است. مهمترين کلکسيون اين مجموعه که آربراتوم نام دارد با قدمت بالاي 58 سال به مجموعه بي نظيري تبديل شده است که سالانه مورد بازديد کارشناسان، دانشجويان و دانش آموزان از سراسر ايران قرار مي گيرد.
براي توسعه باغ نوشهر کلکسيون ­هاي زير در نظر گرفته شده است: قطعه الگو سازي به منظور ايجاد محوطه هاي مختلف مناطق و منازل مسكوني، گياهان معطر و پرچين سازي، گياهان زينتي پايا (بوته ها و درختچه ها)، نمونه باغچه هاي زينتي و نمايش سوزني برگان شكل پذير، ژرم پلاسم ميوه هاي بومي، گياهان پيازي، گلخانه گياهان گرمسيري و نيمه گرمسيري و بانك ژن گونه هاي زينتي ، آب نما، خزانه تحقيقاتي، آربراتوم، طرح توسعه آربراتوم سيستماتيك ، توندرا ، استخر گياهان آبزي ، باغ صخره اي ، گياهان گرمسيري و نيمه گرمسيري غير حساس در شرايط خارج از گلخانه ، كلكسيون گياهان دارويي و مزارع تحقيقاتي.
 هرباريوم باغ گياه شناسي به عنوان بخشي از باغ از سال 1376 تاسيس گرديد و با دارا بودن 15000 نمونه گياهي خشک شده از سراسر استان بزرگترين هرباريوم در شمال کشور مي باشد.