مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت که از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه یکهزار ۸۲۰ تن پای مرغ به صورت فرآوری شده از این استان به خارج از کشور صادر شد.

دکتر سیدحسین رضوانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مقصد صادرات پای مرغ مازندران را کشورهای هنگ کنگ، میانمار و ویتنام معرفی کرد.
وی با اعلام این که پای مرغ پس از نمونه برداری و تایید سلامت به کشورهای هدف صادر شد، از وجود چهار واحد فراوری پای مرغ در مازندران خبر داد.
این مسئول گفت: این واحدها با اخذ پروانه بهره برداری از دامپزشکی و با به کارگیری مسئول فنی بهداشتی پای مرغ را از کشتارگاههای صنعتی طیور استان تهیه ، فرآوری و بسته بندی می کنند و پس از آن با اخذ مجوزهای لازم از دامپزشکی وارد چرخه صادرات می شوند.
بر اساس آمارهای رسمی، مازندران ۲۰ کشتارگاه صنعتی با ظرفیت بیش از یکهزار و ۳۰۰ تن در روز دارد.
این استان همچنین با داشتن ۴۰ کارگاه جوجه کشی، ۲۲۰ واحد پرورش مرغ مادر و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مرغداری گوشتی از قطب های صنعت طیور کشور است.
سالانه ۲۱۵ هزار تن گوشت مرغ در مازندران تولید می شود که معادل ۱۲درصد گوشت سفید تولیدی در کشور است .
مدیرکل دامپزشکی مازندران سرمایه گذاری برای فراوری پای مرغ و صادرات آن را با توجه به تعداد زیاد مرغداری و کشتارگاه در این استان یکی از زمینه های اشتغالزایی و سودآوری دانست و گفت: در صورت وجود سرمایه گذار در این بخش، دامپزشکی مازندران آماده هر گونه همکاری برای صدور مجوز کارخانه فرآوری و بسته بندی پای مرغ است.
وی با بیان اینکه اکنون حدود نیمی از مرغ تولیدی استان به صورت زنده به خارج استان بویژه استان تهران صادر می شود، افزود: به همین دلیل نیمی از پای مرغ استان نیز از دسترس شرکت های فرآوری این محصول پروتئینی خارج می شود.
رضوانی گفت: چرخه تولید مرغ در مازندران در یک دهه گذشته با توجه به نیاز روز وتنوع بازار به سمت صنعتی شدن پیش رفته و این مهم با افزایش تعداد مرغداری های صنعتی و نیز کشتارگاههای مدرن را در پی داشته که بخشی از آنها در حال تکمیل است.
پای مرغ حاوی بسیاری از پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی است و به همین علت یکی از غذاهای رژیمی درمانی محسوب می شود.
این ماده غذایی که در ایران کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از محبوب ترین غذاها در کشورهای آسیاسی جنوب شرقی به شمار می رود.