رسانه روسی: روحانی آمریکا را به مذاکره دعوت کرد|فرانس ۲۴: روحانی کلاسیک سخنرانی کرد

 سخنرانی رئیس جمهور کشورمان در رسانه های خبری جهان بازتاب گسترده ای به همراه داشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رسانه های خبری جهان شب گذشته به طور زنده سخنرانی رئیس جمهور کشورمان را پوشش دادند و هرکدام با تیترهای داغ نطق روحانی را پوشش دادند. اکثر این رسانه های خبری نتیجه گرفته اند که ایران، آمریکا را به میز مذاکره دعوت کرده است و همچنین پیام سریع خود را به آمریکایی ها مخابره کرده است. در این گزارش واکنش رسانه های خبری را از نظر می گذرانید:

 

رئیس جمهور در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل

شبکه تلویزیونی فرانس۲۴ در مورد سخنان رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: برخلاف دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا که تلاش کرد ایران را درحاشیه قرار دهد، حسن روحانی ایران را یک عضو مسئول جامعه جهانی نشان داد.

‘آرمن گورگن’ (Armen GEORGIAN) سردبیر ارشد بخش بین الملل فرانس۲۴ اظهار کرد، آمریکاست که با خروج از توافق هسته ای ۲۰۱۵ در انزوا قرار گرفته و از مسیر اصلی خارج شده است.

وی با بیان اینکه سخنرانی روحانی کلاسیک بود، افزود: سخنرانی روحانی تند نبود، چرا که این نخستین سخنرانی وی (در مجمع عمومی سازمان ملل) نبود، اما در قبال اسرائیل محکم و استوار بود.
رئیس جمهوری ایران گفت: چنانچه می خواهید بار دیگر مذاکره کنید، به میز مذاکره ای که آنرا کنار (برهم زدید) گذاشتید باز گردید.

رسانه های روسیه

به گزارش ایرنا، برخی از رسانه های روسیه همچون تاس و ریانووستی چندین خبر جداگانه از اظهارات رئیس جمهوری اسلامی ایران بر روی خروجی های خود منتشر کردند و اکثر شبکه های خبری روسیه نیز به تحلیل و تفسیر سخنان رئیس جمهوری کشورمان پرداختند و آن را پاسخی به اظهارات ضد ایرانی ترامپ دانستند.

خبرگزاری ویزگلیاد روسیه با انتخاب این عنوان که «روحانی از آمریکا خواست تا مذاکره در چارچوب توافق هسته ای انجام دهد» نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل برای دعوت از آمریکا برای بازگشت به میز مذاکره در خصوص برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام استفاده کرد که آمریکا در بهار از آن خارج شده بود.

براساس گزارش این رسانه، رئیس جمهوری ایران همچنین اضافه کرد که توافق جدید میان ایران و ایالات متحده باید در چارچوب توافق هسته ای و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد.

در بخش دیگری از پوشش این رسانه از سخنان رئیس جمهوری اسلامی ایران آمده است که روحانی از پایبندی دیگر اعضای برجام به این توافق هسته ای و تلاش آنان برای اجرای برجام برخلاف خواسته آمریکا قدردانی کرده است.

خبرگزای تاس روسیه نیز با انتخاب تیتر «روحانی: ایالات متحده برنامه های سرنگونی دولت در ایران را پنهان نمی کند» نوشت: ایالات متحده قصد دارد همه نهادهای بین المللی را ناکارآمد کند، دولت کنونی ایالات متحده در حال مقابله با تمامی هنجارهای بین المللی است.

خبرگزاری ریانووستی روسیه نیز که سخنان رئیس جمهوری ایران را لحظه به لحظه پوشش می داد، با این عنوان «روحانی از اعضای توافق هسته ای برای اجرای آن قدردانی کرد» نوشت:’ما سپاسگزار تلاش های جامعه بین المللی، اتحادیه اروپا، روسیه و چین برای حمایت خود در اجرای برجام هستیم و معتقدیم که اجرای کامل تعهدات از سوی تمامی اعضای آن تنها شرط بقای این دستاورد دیپلماتیک است.

براساس گزارش این رسانه، رئیس جمهوری اسلامی ایران دربخش دیگری از سخنرانی خود در هفتادوسومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک اظهار داشت که ایران آماده کمک به حل و فصل بحران یمن بوده و معتقد است که این موضوع باید از طریق سیاسی حل و فصل شود.

ریانووستی به اظهارات رئیس جمهوری اسلامی ایران در خصوص رویکرد آمریکا در قبال ایران نیز اشاره کرد و به نقل از رئیس جمهوری نوشت: «سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا، اشتباه بود.»
روحانی با بیان اینکه تمایل آمریکا برای جلوگیری از تحقق آرمان های مردم ایران محکوم به شکست است، افزود: همکاری با ایران نتایج خوبی به ارمغان می آورد و همکاری ایران با کشورهای دوست در مبارزه با تروریسم یک نمونه از این نوع همکاری های موفق است.

پایگاه خبری گاواریت ماسکوا نیز با انتخاب عنوان «رییس جمهور ایران از ایالات متحده خواستار لغو تحریم ها و بازگشت به مذاکرات شد» نوشت: حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: ‘این قطعنامه تنها یک قطعه کاغذ نیست، ما از شما(آمریکایی ها) دعوت به بازگشت به قطعنامه شورای امنیت و میز مذاکره می کنیم چرا که یک برنامه عملیاتی برای اجرای معاهده هسته ای تصویب شده است.

براساس گزارش این رسانه، رئیس جمهوری ایران در ادامه خاطرنشان کرد که از سرگیری تهدیدها و تحریم های اعمال شده توسط آمریکا علیه ایران نادرست است و دولت فعلی آمریکا تلاش می کند تا نهاهای بین المللی را ناکارآمد کند.

اکو مسکو نیز با انتخاب عنوان «حسن روحانی از ایالات متحده دعوت کرد تا به میز مذاکره بازگردد» نوشت: رئیس جمهور ایران، از ایالات متحده دعوت کرد تا به میز مذاکره بازگردد. در عین حال، روحانی تأکید کرد که گفت وگو با پایان دادن به تهدیدات و تحریم های ناعادلانه آغاز می شود که اصول اخلاقی و حقوق بین الملل را انکار می کند.
براساس گزارش این رسانه، روحانی افزود: ‘خواسته های ایران روشن است: هیچ جنگی، تحریمی، تهدیدی، آزاری و اذیتی پذیرفتنی نیست.

 

رئیس جمهور در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل

 

رسانه های چین، ژاپن و کره

به گزارش  ایرنا تلویزیون های چین، کره جنوبی و ژاپن در گزارش های جداگانه ای ضمن تمجید از سخنرانی منطق روحانی، تاکید کردند او بارها در این سخنرانی بر قانون مداری ایران تاکید کرد و این را کشوری صلح طلب معرفی نمود.

رسانه های این کشورها افزودند برخلاف حملاتی که ‘دونالد ترامپ’ رییس جمهوری آمریکا به ایران کرد، روحانی گفت نقض برجام و نادیده گرفتن توافقات بین المللی نوعی هرج و مرج طلبی است.

خبرگزاری شینهوا چین، کیودو ژاپن، نشریات کوریا تایمز و هرالد از کره جنوبی هم در گزارش های جداگانه ای آوردند رییس جمهوری ایران در سخنرانی خود مواضع کشورش را تشریح کرد و گفت که ایران خواستار جنگ نیست.
این گزارش ها ادامه می دهد: در شرایطی که ترامپ ایران را متهم به قتل، کشتار، سرکوب و مداخله در کشورهای دیگر می کرد، روحانی گفت که ایران خواستار جنگ، تحریم، تهدید و باج طلبی نیست و بر قانون مداری تاکید می ورزد و این موضعی بسیار شفاف است.

گزارش ها می افزاید که بخش دیگری از سخنرانی حسن روحانی متوجه یکجانبه گرایی و نادیده گرفتن تعهدات بین المللی از سوی ترامپ و دولت وی بود و برای مثال به برجام و توافق تحولات اقلیمی پاریس اشاره کرد.

تارنمای ژاپن تودی هم نوشت که سخنرانی روحانی و اشاره های وی به یکجانبه گرایی از سوی کشورهای دیگری نظیر چین و فرانسه نیز مورد حمایت قرار گرفت و مکرون رییس جمهوری فرانسه هم بعد از روحانی گفت که یکجانبه گرایی باعث تشدید تنش ها شده است.
گزارش می افزاید که بسیاری از کشورها از جمله فرانسه گفته اند که نمی توانند یکجانبه گرایی را بپذیرند و این را مغایر با ارزش های امروز دنیا می دانند.

گزارش رسانه های منطقه حاکی است که ترامپ بر اساس اظهاراتش قصد دارد دور دوم تحریم ها را برای به صفر رساندن فروش نفت ایران اجرایی کند و همزمان کوشش می کند تا با ایجاد اتحاد با کشورهای خلیج فارس و همچنین اردن و مصر با ایران مقابله کند.
گزارش های رسانه ای از کشورهای منطقه نشان می دهد که شاید برخی از حضار در مجمع عمومی اظهارات ترامپ را مورد توجه قرار دادند اما عده ای هم بودند که جز لبخند به این سخنرانی، کار دیگری نکردند و دست هایشان برای کف زدن برای ترامپ حرکت نکرد.

 

رئیس جمهور در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل

 

رسانه های ترکیه

روزنامه ‘ملیت’ ترکیه با انتخاب عنوان ‘دعوت روحانی از آمریکا در باره تحریم ها’ نوشت: روحانی با بیان این که هیچ راهی بهتر از مذاکره وجود ندارد، از آمریکا خواست تا به میز مذاکره برگشته و تحریم ها را لغو کند، چرا که تحریم و تکفیر دو روی یک سکه هستند.
این روزنامه مشروح سخنان روحانی را منتشر کرده و به نقل از وی نوشت که سیاست ایران درباره دیگر کشورها شفاف بوده و جنگ، تحریم، زورگویی و تهدید را رد کرده و وفای به تعهد و عمل به قانون را می خواهد.

این رسانه همچنین سخنان رییس جمهوری ایران درباره تحریم های آمریکا را برجسته کرده و نوشت: تحریم های آمریکا علاوه بر ایران، به سایر کشورها هم ضرر می رساند.

شبکه خبری ‘ان.تی.وی’ ترکیه نیز در بخش اخبار تلویزیونی و وبسایت خود سخنان رییس جمهوری ایران را به طور کامل پوشش داده و با انتخاب عنوان ‘انتقاد روحانی از آمریکا؛ پاسخ به سخنان ترامپ به تاخیر نیفتاد’ به انعکاس مواضع روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت.

این رسانه در وبسایت خود نوشت: روحانی در سخنانش انتقادات تندی علیه آمریکا مطرح کرده و با بیان مواضع کشور خود و بدون تاخیر، پاسخ سخنان ‘دونالد ترامپ’ را داد.

به نوشته این رسانه، روحانی در سخنان خود تحریم های یکجانبه آمریکا را تروریسم اقتصادی خواند و بیان کرد: آمریکا کشورهای حامی توافق هسته ای ایران را تهدید می کند.

ان.تی.وی همچنین نوشت: روحانی در سخنان مهم خود گفت و گو را بهترین راه حل مسائل عنوان کرد و مقامات آمریکایی را به بازگشت به میز مذاکره ای که آن را ترک کرده اید، دعوت کرد.

روزنامه ‘استار’ ترکیه نیز با انتخاب عنوان ‘به میز مذاکره برگردید و تحریم نکنید’، به نقل از رییس جمهوری ایران خطاب به مقامات آمریکایی نوشت: مذاکره راهی مناسب برای حل مسائل است، به میز مذاکره برگردید و تحریم نکنید، چرا که تحریم و تکفیر دو روی یک سکه هستند.


این رسانه همچنین با انتشار بخشی از سخنان رییس جمهوری در خصوص خروج آمریکا از معاهدات بین المللی افزود:
رفتار آمریکا در قبال ایران از روز نخست اشتباه بوده و تعهد در برابر تعهد، نقض در برابر نقض، تهدید در برابر تهدید و گام در برابر گام از محورهای اساسی سیاست خارجی ایران است.

این روزنامه نیز بخشی از سخنان رییس جمهوری ایران در باره تحریم های آمریکا علیه دیگر کشورها را برجسته کرده و نوشت: این تحریم ها علاوه بر ایران، به سایر کشورها نیز ضرر می زند.

شبکه خبری ‘سی.ان.ان.ترک’ هم در بخش های خبری دیشب و هم در بخش خبری صبحگاه امروز و نیز در وبسایت خود بخش های مهمی از سخنان رییس جمهوری ایران را منعکس کرد.
این رسانه در وبساست خود با انتخاب عنوان ‘دعوت روحانی از آمریکا؛ به میز مذاکره برگردید و تحریم نکنید’ نوشت: آمریکا باید به تعهدات خود پایبند باشد و خلف وعده نکند.

این رسانه مشروح سخنان روحانی را منعکس و به نقل از وی اعلام کرد: هیچ راهی بهتر از مذاکره برای حل مسائل وجود ندارد و بر این اساس به میز مذاکره ای که آن را ترک کرده اید، باز گردید و تحریم را لغو کنید، چرا که تحریم و تکفیر دو روی یک سکه هستند، تکفیر انسان را از اندیشیدن باز می دارد و تحریم نیز انسان را از زندگی و رفاه دور می کند.

به نوشته این رسانه به نقل از دکتر روحانی، اقدامات آمریکا در برابر ایران از روز نخست اشتباه بوده، ولی سیاست تهران شفاف است و ایران مخالف جنگ، تحریم، زورگویی و تهدید است و تنها وفای به عهد و عمل به قانون و توافق را می خواهد.
این رسانه به نقل از رییس جمهوری ایران نوشت: آمریکا فکر می کند چون زور دارد، پس حق هم دارد و به همین علت از طریق تحریم علاوه بر ایران به سایر کشورها هم ضرر می رساند.

روزنامه ‘ینی شفق’ نیز در مطلبی با عنوان ‘روحانی خطاب به ترامپ؛ تحریم نکنید’، به انعکاس بخش های مهم سخنان رییس جمهوری ایران در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و افزود: روحانی خطاب به ترامپ گفت که راهی بهتر از مذاکره و گفت و گو وجود ندارد و آمریکا باید به میزی که آن را ترک کرده، بازگردد.
این روزنامه به نقل از روحانی نوشت که آمریکا باید به قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت برگشته و به قواعد بین المللی تن دهد و به تعهدات بین المللی خود عمل کند.

به نوشته ینی شفق، آمریکا باید به میز مذاکره ای که آن را ترک کرده بازگردد چرا که هیچ راهی بهتر از مذاکره و گفت و گو برای حل مسائل وجود ندارد.
به نوشته ینی شفق، روحانی در سخنان خود عنوان کرد که آمریکا با تصور قدرتمند بودن، خود را محق هم می داند، اما برداشت آنها از قدرت، مشروعیت نیست، بلکه زورگویی است.

روزنامه ‘صباح’ ترکیه نیز به انعکاس سخنان روحانی در سازمان ملل پرداخت و با انتخاب عنوان ‘پاسخی سریع به آن پیشنهاد’ نوشت: روحانی با رد پیشنهاد دیدار از سوی ترامپ، از او خواست تا به توافقی که از آن خارج شده برگردد و تحریم را کنار بگذارد.

به نوشته این روزنامه، روحانی با بیان این که ترامپ ملت ایران را تهدید می کند، افزود: واشنگتن با تحریم خود، ملت ایران را تهدید می کند و با خروج از تعهدات بین المللی، باز دم از مذاکره می زند.

خبرگزاری ‘آناتولی’ ترکیه نیز در تحلیلی با عنوان ‘روحانی: به میز مذاکره برگردید و تحریم نکنید’، به انعکاس مشروح سخنان رییس جمهوری ایران در هفتاد و سومین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک پرداخت و نوشت: روحانی در سخنان خود خواستار بازگشت آمریکا به میز مذاکره و توافقنامه هسته ای شده و اعلام کرد که آمریکا تحریم را نیز لغو کند.

این رسانه به نقل از رییس جمهوری ایران افزود: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ورق پاره نیست. از شما دعوت می‌کنیم که به این قطعنامه و میز مذاکره ای که برهم زدید، باز گردید.

آناتولی همچنین به نقل از روحانی اضافه کرد که ‘سخن ما روشن است: تعهد در برابر تعهد، نقض در برابر نقض، تهدید در برابر تهدید و گام در برابر گام، به جای حرف در برابر حرف’.
آناتولی به نقل از رییس جمهوری ایران نوشت: نه جنگ، نه تحریم، نه تهدید، نه زورگویی، فقط وفای به عهد و عمل به قانون. ما از صلح و دمکراسی در همه خاورمیانه، حمایت می‌کنیم.

شبکه های خبری تلویزیونی از جمله ان.تی.وی، تی.آر.تی خبر، سی.ان.ان.ترک و آ.خبر نیز به طور مکرر مواضع رییس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را منعکس کردند.
برخی از این رسانه نیز سخنرانی ‘رجب طیب اردوغان’، روحانی و ترامپ رییسان جمهوری ترکیه، ایران و آمریکا را سه سخنرانی مهم هفتاد و سومین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل عنوان و اعلام کردند که همه جهان منتشر سخنان این سه شخصیت بودند.

رئیس جمهور در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل
 

 واشنگتن پست: ترامپ بار دیگر در تبیین استدلالش علیه ایران شکست خورد

همچنین تارنمای روزنامه واشنگتن پست با اشاره به ناهمگونی آشکار سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در باره ایران ، نوشت: او یک بار دیگر در تبیین استدلال های خود علیه ایران شکست خورد.

به گزارش ایرنا؛ جیسون رضائیان در این نوشتار که بامداد چهارشنبه منتشر شد، افزود: ترامپ در همان روزی که حسن روحانی همتای خود را فردی کاملا دوست داشتنی توصیف کرده بود، در نشست مجمع عمومی سازمان ملل از همه کشورها خواست ایران را در انزوا قرار دهند. این سخنان متناقض تاکیدی بر روش متزلزل دولت آمریکا در برخورد با بزرگ ترین معضل موجود در سیاست خارجی آن است.

وی افزود: ایران به ویژه در نتیجه برنامه ریزی سران این کشور، یک بار دیگر در نقطه تمرکز مذاکرات مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال جاری (۲۰۱۸) قرار گرفت و مقام های بلندپایه آن از فرصت بی نظیر موجود برای ملاقات با سران کشورهای دیگر و رسانه های غربی بهره بردند.

این در حالیست که سران آمریکا فشار بر تهران را افزایش داده اند و سخنان ترامپ نیز در پی یک رشته بیانات خصمانه مقام های بلندپایه سیاست خارجی این کشور در روزهای اخیر، بیان شد.

ترامپ

 

واشنگتن پست در بخش دیگری از این نوشتار افزود: هر چند به نظر می رسد که سیاست ترامپ در باره ایران با سیاست باراک اوباما (سلف او) برای ترغیب کردن ایران به مذاکره بر سر برنامه هسته ای همانندی دارد، اما سیاست کنونی واشنگتن از همکاری دیگر قدرت های جهانی به ویژه اروپا، چین و روسیه و همچنین هرگونه انگیزه واقعی برای جلب مشارکت دوباره تهران در این مذاکرات بی بهره است.

نویسنده واشنگتن پست نوشت: با اینکه دولت ترامپ امیدوار است که با ایجاد اعتراض های گسترده همگانی، از اعمال تحریم های اقتصادی علیه حکومت ایران بهره ببرد، اما در گفت وگوهای من با مقام های وزارت امور خارجه آمریکا که از چنین رویکردی حمایت می کنند، چنین به نظر می رسید که آنها تلاش می کنند به خود بباورانند که چنین سیاستی به صورت معجزه آسا و شگفت انگیزی موثر واقع خواهد شد، هر چند که دلایل قابل قبول اندکی برای اثبات چگونگی رخ دادن آن می توانند ارایه دهند.

جیسون رضائیان در پایان نتیجه گرفت: چه هدف کاخ سفید تغییر حکومت ایران و چه تغییر رفتار آن باشد، نه تنها نتوانسته است در باره چگونگی دست یافتن به هر یک از این اهداف، استدلالی ارایه کند، بلکه سخنان روز سه شنبه رئیس جمهوری آمریکا در نیویورک نیز جز افزودن بر سردرگمی در این باره، سود چندانی نداشت.