فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که مهم ترین دستور کار اجلاس امروز وزیران امور خارجه کشورهای عضو این اتحادیه، برقراری تمهیداتی برای حفظ توافق هسته ای و محافظت از سرمایه گذاری در ایران است.

به گزارش ایرنا، موگرینی در بدو ورود به محل اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو در بروکسل، ‘نخستین و مهم ترین’ دستور کار امروز شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا را حفظ توافق هسته ای با ایران دانست و گفت: ما در اتحادیه اروپا در صدد اتخاذ تمهیداتی هستیم تا از حفظ توافق هسته ای و حفاظت از سرمایه گذاری اروپا و سایر کشورها (در ایران) اطمنیان یابیم.
وی با بیان این که در جلسه امروز نظرات کشورهای عضو در مورد تمهیدات حفاظتی اتحادیه اروپا به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد، گفت: من گزارشی از جلسه خوب کمیسیون مشترک برجام را که جمعه پیش در وین برگزار شد، در نشست امروز در اختیار اعضا قرار خواهم داد. در این جلسه یوکیا آمانو مدیر کل آژانس انرژی اتمی برای یازدهمین بار پایبندی کامل ایران به تعهداتش در برجام را تائید کرد.
خبرنگاری از موگرینی پرسید که آیا اتحادیه اروپا می تواند ضمانت های مورد نظر ایران را ارائه دهد؟
وی پاسخ داد: ما در هفته های اخیر به شدت با ایران، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و دیگر شرکای بین المللی همکاری کردیم تا یک نکته را مشخص سازیم و آن این است که تصمیم های اتحادیه اروپا را کشورهای اروپایی اتخاذ می کنند و تابع تصمیم های از پیش اتخاذ شده نیز نیستند. ما ابزارهای لازم برای مراقبت و حفاظت از سرمایه گذاری های اقتصادی را به خصوص زمانی که مطابق با منافع امنیتی مان باشند، در اختیار داریم و مصمم به انجام آن هستیم.
به گزارش ایرنا، دیپلمات های ایرانی در جریان نشست وین به اروپایی ها تا آخر مه (۱۰ خرداد) مهلت دادند تا نحوه نجات برجام را روشن کنند. تهران به ویژه می خواهد اروپایی ها کاهش صادرات نفت ایران تحت تاثیر مجازات های آمریکا را جبران نموده و همچنین دسترسی ایران را به سوئیفت، نظام تبادلات بین بانکی اروپا را حفظ کنند.
دونالد ترامپ روز هشتم مه (۱۸ اردیبهشت ماه) به طور یکجانبه و بر خلاف نظر سایر امضا کنندگان با ایران آمریکا را از برجام خارج کرد.
دولت های اروپایی و اتحادیه اروپا بعد از خروج دولت آمریکا از توافق هسته ای ۱+۵ با ایران، اعلام کردند که به این توافق پایبند می مانند. وزیران اقتصاد و دارایی کشورهای اروپایی نیز طی روزهای گذشته با انتقاد از آمریکا گفته اند که واشنگتن ژاندارم اقتصاد جهان نیست.