استاندار مازندران از تدوین برنامه توسعه ای استان در ۱۲ محور خبر داد و گفت: ۱۰۰ هزار نفر در شهرک های صنعتی مازندران مشغول به کار هستند ‎

محمد اسلامی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه مازندران که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در محل سد مخزنی هراز در شهرستان آمل برگزار شد، افزود: با توسعه صنایع اولویت دار و فعال سازی واحدهای تولیدی موجود و ایجاد پالایشگاه شیر ۳۰ هزار شغل جدید در استان ایجاد خواهد شد .

استاندار مازندران با تاکید بر این که برنامه های توسعه ای استان در سال جاری با توزیع عادلانه منابع و ظرفیت سنجی هر شهرستان عملیاتی خواهد شد ، گفت: نگاه توسعه ای استان هم از انتظار کشی برای دریافت بودجه دولتی به سمت ایجاد منابع جدید در حال هدایت است.

وی افزود: سند توسعه مازندران با نگاه به اقتصاد مقاومتی ، مردم محور و دانش بنیان ترسیم شده و برای پیشبرد ۱۲ اولویت توسعه ای استان هم با سرمایه گذاران زیادی مذاکره شده است. اسلامی حوزه زیربنایی، حمل و نقل و راهها، کشاورزی، تولیدی، صنعتی، معدنی، شرکت های دانش بنیان، گردشگری، توسعه و عمران شهری، ارتباطات و افزایش سرمایه گذاری های درون استانی و صادرات را  از اولویت های توسعه ای مازندران در سال جاری اعلام کرد.

نماینده عالی دولت در مازندران تولید بیش از ۶ و نیم میلیون تن محصولات کشاورزی در استان را یک ظرفیت بالقوه برای توسعه صادرات غیر نفتی در کشور دانست و گفت: هدفگیری تحقق صادرات سه میلیارد دلاری استان در افق ۱۴۰۰ با ارتقای بخش معدن، توسعه محصولات باغی، آبزی پروری، دام و طیور و دیگر محصولات کشاورزی برنامه ریزی شده است که این اتاق بازرگانی مازندران متعهد و مجری تحقق این برنامه صادرات ۳ میلیارد دلاری تا پایان برنامه ششم در استان است.

وی افزود: اکنون با برقراری ارتباط های بین مازندران با کشورهای حاشیه دریای خزر و دیدارهای چند جانبه میان فعالان و بازرگانان این استان با همتایان خارجی ، درصدد هستیم تا شرکت های بازرگانی و حمل و نقل بین المللی را به منظور توسعه صادرات افزایش دهیم.

استاندار مازندران از فعالیت کارخانه های تولید لبنیات در استان به عنوان یکی دیگر از ظرفیت های قابل اتکا برای تحقق هدف صادراتی یاد کرد و گفت: با تفاهم نامه ای که با شرکت های لبنی استان امضاء شده، با توسعه دامپروری و ایجاد پالایشگاه شیر تا ۲ سال آینده حداقل ۳۰ هزار شغل جدید در این بخش پیش بینی شده است.

اسلامی اضافه کرد: منابع مالی برای توسعه دامپروری از محل تسهیلات اشتغال روستایی تامین خواهد شد و مشکلی ازاین بابت وجود ندارد.

استاندار مازندران همچنین با اشاره به اینکه برای کاهش مشکلات ناشی از ترافیک سنگین در جاده های برون شهری استان به تهران توسعه آزادراههای تهران به مازندران و آزاد راه ساحلی به تصویب دولت رسیده است، گفت: در نگاه توسعه ای استان به حمل و نقل توجه ویژه ای شده و در کنار حمل و نقل جاده ای، حمل و نقل هوایی و ریلی نیز رونق بیشتری خواهد یافت.

وی توسعه و عمران شهری و روستائی را هم از مطالبات مهم مردم مازندران برشمرد و افزود : متاسفانه در این مسیر به عنوان یکی از محورهای توسعه مازندران با معضل چندین ساله مدیریت پسماند مواجه هستیم.

وی افزود: در بخش زیرساخت های دیگر از جمله حوزه تامین انرژی با استفاده از گاز طبیعی اقدام های بسیار خوبی در استان انجام شده است و دولت تدبیر و امید دغدغه قطعی گاز مازندران را به خصوص در فصل سرما با انتقال خط لوله عسلویه – دامغان به ساری به طور کامل بر طرف کرده است .

اسلامی تجربه نخستین زمستان بدون قطعی و نوسان فشار گاز در مازندران در سال ۹۶ را نتیجه جدیت دولت در رفع مشکل مردم مازندران دانست و گفت: اکنون پیمانکاران زیادی در حال اجرای طرح های انتقال گاز به روستاها و شهرهای کوهستانی استان هستند.

وی، حمایت دولت از مشاغل خانگی و توسعه این بخش ، طرح های گردشگری ، شیلات و خرید تضمینی برنج طارم محلی را از دیگر اقدام های دولت برای کمک به کمتر شدن مشکلات و افزایش اشتغال پایدار در این استان بیان کرد.