آتش سوزی پناهگاه حیات وحش میانکاله به عنوان یکی از ۶۰۰ ذخیرگاه زیست کره جهان که از اوایل سه شنبه شب شروع شده بود، پس از ۱۱ ساعت خاموش شد.

این ششمین آتش سوزی در ۲ ماهه اخیر به حساب می آید، حدود ۵۰۰ هکتاراز مساحت ۶۰ هزارهکتاری این زیست کره را به خاکستر تبدیل کرد.
مدیرکل محیط زیست مازندران گفت که با تلاش نیروهای محلی و محیط بانان آتش سوزی درجنگل های شبه جزیره میانکاله پس از ۱۱ ساعت خاموش شد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : براساس برآورد اولیه حدود ۵ کیلومتر ( ۵۰۰ هکتار) از مساحت ۶۰ هزار هکتاری اراضی جنگلی و مرتع میانکاله در این آتش سوزی از بین رفت.
به گفته وی در این آتش سوزی که تاکنون علت آن نامعلوم مانده، به تعدادی از دامداری های واقع در این منطقه نیز خسارت وارد کرد.
وی اضافه کرد : براساس برآورد اولیه کارشناسی این آتش سوزی در نوع خود در تاریج شبه جزیره میانکاله از لحاظ سطح گستره بی سابقه بود.
مدیرکل محیط زیست مازندران گفت که با مهار آتش سوزی گروه های کارشناسی بررسی علت این حادثه را مورد بررسی قرار می دهند.
وی درختانی که در این آتش سوزی از بین رفته را از نوع انار، سازیل ( درختچه های کوتاه – پناهگاه تخمگذاری پرندگان مهاجر) و گونه های محلی تمشک و مرتع اعلام کرد.
شبه جزیره میانکاله که تالاب بین المللی میانکاله نیز در آن قرار دارد، در ۵۰ کیلومتری شرق ساری مرکز استان مازندران واقع شده که دارای ۶۰ هزار هکتار مساحت است و به دلیل واقع شدن تالاب بین المللی میانکاله همساله یک میلیون بال پرندگان مهاجر از اقصی نقاط ایران و جهان برای زمستان گذرانی به این تالاب روی می آورند.
آسیب به این ذخیرگاه که یکی از ۶۰۰ ذخیرگاه زیست کره جهان است می تواند مهاجرت پرندگان مهاجر را به این منطقه دچار آسیب کند؛ کما اینکه در گذشته نیز به دلیل شکار بی رویه آمار مهاجرت پرندگان به این منطقه در سال های اخیر با کاهش روبرو شده است.