با ادامه درگیری نیروهای عراقی با پشتیبانی آمریکا با نیروهای گروه تروریستی داعش در اطراف سد موصل، نگرانی‌هایی درباره احتمال شکسته‌شدن این سد بیشتر شده است. دانشمندان هشدار داده‌اند که شکسته شدن این سد می‌تواند عواقبی بدتر از انفجار یک بمب اتمی داشته باشد.

به گزارش ایسنا،چنانچه سد موصل شکسته شود موج‌هایی به ارتفاع نزدیک به ۱۴ متر ایجاد می‌کند و می‌تواند باعث مرگ یک و نیم میلیون نفر شود. این سد با ۱۱ تریلیون لیتر آب روی یک فونداسیون ضعیف بنا شده است که هر روز بیشتر دچار فرسایش می‌شود.

سد موصل سال ۲۰۱۴ در مدت کوتاهی تحت کنترل عناصر داعش درآمد. گرچه نیروهای پیشمرگ کرد چندی بعد این سد و مناطق اطراف آن را از کنترل داعش خارج کردند اما روند تعمیر و نگهداری آن به دلیل جنگ و نیز نبود بودجه و اهتمام مسئولان عراقی با وقفه مواجه بوده است. این نگرانی وجود دارد که اگر سد موصل شکسته شود، شهر موصل ویران شود و در بغداد سیل به راه بیفتد.

سد موصل در مسیر رود دجله، در ۴۰۰ کیلومتری بغداد و واقع در ۵۰ کیلومتری شمال شهر موصل در شمال استان نینوا است که بزرگترین سد عراق و چهارمین سد بزرگ خاورمیانه است.

این سد در سال ۱۹۸۶ تاسیس شده ‌است و ۲ / ۳ کیلومتر طول و ۱۳۱ متر ارتفاع دارد و ذخیره آبی معادل ۱۱ میلیارد و ۱۱۰ میلیون متر مکعب دارد. سد موصل با توجه به زمان شروع عملیات اجرایی آن در ۱۹۸۰ میلادی و بهره‌برداری آن در ۱۹۸۶، یک سازه نسبتا قدیمی تلقی می‌شود که بصورت مستمر نیاز به ترمیم و بازسازی دارد.

کارشناسان هشدار می‌دهند که در صورت شکسته شدن سد یک فاجعه انسانی روی می‌دهد و حدود ۵ / ۱ میلیون تن کشته می‌شوند؛ تاثیری که به گفته آنها بسیار بدتر از یک بمب اتمی خواهد بود.